Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Loving Vincent
DVD

Loving Vincent ([2018])/ directed by Dorota Kobiela, Hugh Welchman

Verhaal van de laatste periode van het leven van Vincent van Gogh aan de hand van handgeschilderde frames waarin zijn schilderijen verwerkt zijn.

Recensie

Animatiefilm van de Poolse kunstenares-regisseur Dorota Kobiela en de Engelse filmmaker Hugh Welchman over het leven van Vincent van Gogh. Het is de eerste compleet geschilderde speelfilm: acteurs speelden de scènes voor een blauw scherm, waarna schilders alle beeldjes met de hand maakten, in de stijl van Van Gogh. Zo komen veel bekende personages en plaatsen tot leven, zoals het gele huis, het nachtcafé en korenveld met kraaien. Armand Roulin (Douglas Booth), de zoon van postbode Joseph, wordt door zijn vader op pad gestuurd om een brief aan Theo te bezorgen, die Vincent kort voor zijn dood schreef. Armand belandt via Parijs in Auvers-sur-Oise, waar hij het mysterie rond Vincents dood probeert te ontrafelen. De recensenten geven 2-4 sterren. Stefan Kuiper (Volkskrant 26-10-'17) vindt het visuele deel spectaculair, maar de speurtocht sleets en overbekend. VPRO Cinema (vpro.nl) schrijft: '(...) Dat klinkt bedacht en bewerkelijk (wat het ook was), maar werkt wonderwel. Loving Vincent is onderhoudend, informatief, en erg mooi.' Genomineerd voor o.a. een Golden Globe voor Beste animatiefilm.

Specificaties

Engels | 5051083125536

Titel Loving Vincent
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dorota Kobiela ; Hugh Welchman ; Douglas Booth ; Jerome Flynn ; Robert Gulaczyk
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Cinéart, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (91 min.) - kleur, zwart-wit, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Stemacteurs onder anderen: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Groot-Brittannië : Trademark Films, 2017
ISBN 5051083125536
PPN 413886727
Genre biografie
Thematrefwoord Gogh, Vincent van
Taal Engels