Tschick
DVD

Tschick ([2017])/ Regie Fatih Akin

Het is grote vakantie, maar Maik (14) verveelt zich. Dan komt Tschick hem ophalen in een gestolen Lada. Daarmee begint een bijzondere tocht zonder landkaart over het platteland rond Berlijn. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste jeugdfilm van Fatih Akin is gebaseerd op het succesvolle boek van Wolfgang Herrndorf (vertaald als 'Tsjik'). De 14-jarige Maik is op school een buitenbeentje. Samen met een nieuwe klasgenoot, een jongen van Russische afkomst die vanwege zijn lastige achternaam 'Tschick' genoemd wordt is hij de enige die niet uitgenodigd wordt op het verjaardagsfeestje van het populairste meisje van de klas. In de zomervakantie verveelt Maik zich, maar dan staat Tschick voor de deur met een gestolen Lada. Samen gaan ze op weg naar de familie van Tschick, een reis vol bizarre avonturen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Belinda van de Graaf (Trouw 12-10-'17): '(...) een voltreffer (...) Soepeltjes verbindt Akin klassieke genres als roadmovie en coming of age-film, om in een liefdevolle, geestrijke vertelling samen met de jongens de weg kwijt te raken in het Oost-Duitse achterland. (...)' VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) lekker anarchistisch van toon en bij vlagen erg komisch. Regisseur Akin vertelt zoals de jongens rijden: snel en onverschrokken, maar ook behoorlijk zwalkend.' Winnaar van verschillende filmprijzen, o.a. de MovieZone Cinekid Award (jeugdjuryprijs). Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Duits | 8718836863264

Titel Tschick
Uniforme titel Goodbye Berlin
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Fatih Akin ; Tristan Göbel ; Anand Barbileg ; Wolfgang Herrndorf
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2017]
Overige gegevens 1 dvd-video (89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Tristan Göbel, Anand Barbileg, Aniya Wendel. - Duits gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Wolfgang Herrndorf - Videoversie van de film: Duitsland, 2016 - Alternatieve titel: Goodbye Berlin
ISBN 8718836863264
PPN 413926427
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Duits