Coco
Boek

Coco (2017)/ bewerkt door Adrian Molina, tekeningen Fabiola Garza ; ontworpen door Tony Fejeran ; vertaald [uit het Engels] door Mascha de Vries

Miguel is gek op muziek, maar in zijn familie is alle muziek streng verboden. Op de Dag van de Doden komt Miguel op magische wijze terecht in het kleurrijke Dodenrijk. Daar ontdekt hij wat er vroeger in zijn familie is gebeurd. Prentenboek met vrolijke kleurenillustraties gebaseerd op de animatiefilm. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Gouden Boekje over de populaire Disney Pixar animatiefilm 'Coco'. Miguel wil graag muzikant worden, maar zijn familie heeft muziek maken verboden. Generaties geleden is namelijk het hart van over-overgrootmoeder Imelda gebroken door een muzikant. Miguel leert zichzelf daarom stiekem gitaar spelen door naar filmpjes van zijn grote gitaarheld te kijken. Op de feestdag Dag van de Doden komt Miguel op magische wijze in het land van de doden terecht. Daar maakt hij een nieuwe vriend en gaat op avontuur. Miguel is nieuwsgierig en laat zich niet tegenhouden door anderen. Het verhaal is spannend doordat Miguel verschillende tegenslagen moet overwinnen. De tekeningen zijn kleurrijk en gedetailleerd. De tekst is soms op speelse wijze in de tekeningen gedrukt zoals bij een stripboek. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film en in de bekende vorm van de serie met de gouden ruggetjes uitgegeven. Door deze vorm is het verhaal erg ingekort en ontstaan er gaten in de plot. Hierdoor is het boekje meer aanvullend handelswaar bij de film dan een goed op zichzelf staande titel. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624523

Titel Coco
Instelling /Walt Disney Company, The ; /Pixar Animation Studio's
Secundaire auteur Adrian Molina ; Fabiola Garza ; Tony Fejeran ; Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Amsterdam] : Rubinstein, 2017
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney.Pixar - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc.
ISBN 9789047624523
PPN 413651223
Genre sprookjes
Thematrefwoord Muziek ; Familie ; Dood
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend