Grote doos kleine doos
Boek

Grote doos kleine doos ([2017])/ tekst Caryl Hart, illustraties Edward Underwood ; vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo

Katten zijn dol op dozen. Er zijn grote, kleine, blauwe en sterke dozen, maar ook snurkdozen en cadeaudozen. En soms is een doos een muizenhuis. Dan spelen kat en muis een spelletje, tot ze samen in slaap vallen. Groot prentenboek met eenvoudige, humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Als je thuis een kat hebt en een doos, dan zit de kat in de doos; dat weet elke katteneigenaar. Prentenboek vol dozen, over een kat en zijn bijzondere vriendschap met een muis. Dozen in vele maten, kleuren, vormen en met diverse functies passeren de revue. In eerste instantie worden met de dozen vooral tegenstellingen aangeduid, maar later ook allerlei kleuren en verrassende gebruiksmogelijkheden, bv. 'Slipdoos' en 'Glipdoos'. De tekst is geen doorlopend verhaal, maar een opsomming in losse woorden of zinsdelen van alle mogelijke soorten dozen. De prenten in druktechniek (zeefdruk) zijn bijzonder eenvoudig en tegelijk prikkelend, mede door de korte bewoordingen in diverse lettertypen en -grootte, bij elke doos. Sommige prenten hebben een gekleurde achtergrond, anderen een witte, wat een aangename afwisseling geeft voor het oog. Mooie gebonden uitgave met stevige pagina's. Koddig, fris en goed bruikbaar boek voor iedereen die wil oefenen met tegenstellingen, kleuren, vormen en maten. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463130950

Titel Grote doos kleine doos
Auteur Caryl Hart
Secundaire auteur Edward Underwood ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2017]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Big box little box. - London : Bloomsbury Publishing Plc, 2017
ISBN 9789463130950
PPN 410501816
Thematrefwoord Dozen ; Tegenstellingen ; Kleuren ; Vriendschap
Taal Nederlands