Sint op de ski
Boek

Sint op de ski (2017)/ Ellen Hoog & Gemma Román, eindredactie: Gerard van Midden ; Concept en productie Blue in Green BV, Eric Holman

Sinterklaas neemt zijn pieten als verrassing mee op skivakantie. De pieten vinden het heerlijk in de sneeuw. Sint vindt het veel te koud en wil naar het dorp om op te warmen. Maar waarom wil Amerigo ineens niet meer luisteren? Oblong prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sinterklaas wil zijn pieten verrassen. Ze gaan op vakantie naar een sneeuwgebied. De pietjes zijn blij want die kunnen lekker skiën, maar Sinterklaas heeft het koud en durft niet in de skilift. Sint en Amerigo gaan het dorp in om even op te warmen. Dan slaat Amerigo opeens op hol. Hij luistert niet naar de Sint en heeft alleen maar oog voor een mooi meisjesrendier. Daardoor komen Sint en zijn paard op een gevaarlijke berghelling terecht. Ondertussen zijn de pietjes lekker aan het schaatsen, tot ze zich afvragen waar Sinterklaas zou kunnen zijn. Ze gaan op zoek in de bossen. Daar zien ze de Sint met een gebroken been. Ze zijn verdwaald, maar gelukkig is daar het mooie rendier Reka. Zij weet de weg naar de Kerstman. Samen lossen de Sint en de Kerstman het probleem op van de pakjes die bezorgd moeten worden. Fantasievol en origineel boek rondom de feesten in december, met kleurrijke illustraties vol beweging. Een echt sfeervol winterboek, hoewel de combinatie van Sinterklaas en Kerstman niet helemaal past binnen de Nederlandse traditie. Deel uit een jaarlijkse, gesponsorde reeks Sinterklaasprentenboeken, waarvoor bekende Nederlanders samenwerken met bekende illustratoren*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492526281

Titel Sint op de ski
Auteur Ellen Hoog
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Gemma Román ; Gerard van Midden ; Eric Holman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Blue in Green Publishing, 2017
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Tekst: Ellen Hoog / illustraties: Gemma Román - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789492526281
PPN 411823450
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Kerstman ; Skien ; Verdwalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend