De muziek van Lahip [Makkelijk lezen]
Boek

De muziek van Lahip [Makkelijk lezen] ([2017])/ Annemarie Jongbloed, beeld: Elisa Zee, Zee illustraties ; redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren

Lahip houdt niet van lezen. Hij wil muziek luisteren. Hij pest de andere kinderen. Nu is iedereen boos op hem. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lahip houdt niet van lang stilzitten, van lezen en vragen beantwoorden. Hij luistert veel liever via zijn telefoon naar muziek uit het land waar hij vandaan komt: Algerije. Lahip heeft een hekel aan school, en vooral aan Teun, een slimme jongen die alles beter kan dan hij. Daarom pest hij Teun en maakt hij de kinderen van zijn klas bang. Daar moet iets aan veranderen. De klasgenootjes en de juf maken een plan. Kort, makkelijk verhaal, geschreven voor anderstalige nieuwkomers in de basisschool. Vier tot tien korte zinnetjes per bladzijde, vergezeld van cartoonachtige, soms paginagrote zwart-wittekeningen die de tekst ondersteunen. Een prima opzet dus. Alleen jammer dat de tekeningen niet altijd consequent zijn, bv met de posities van de schooltafeltjes. 'Mijn klas'* is een Makkelijk Lezen-serie van tien korte, geïllustreerde verhalen, bedoeld voor anderstalige kinderen in de bovenbouw van het primair onderwijs. De herkenbaarheid wordt nog groter doordat dezelfde klasgenootjes, zoals Teun, Lahip en Rawa, steeds terugkomen. Met dergelijke kleine, handzame boekjes kan ook een NT2-kind snel een heel boek lezen. Eerder werd het losse boekje** aangeboden; nu als meeluisterboek met code waarmee het verhaal beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Klein formaat. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 97890869630659789463523240 | 36 pagina's

Titel De muziek van Lahip [Makkelijk lezen]
Auteur Annemarie Jongbloed
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2017]
Overige gegevens 36 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 97890869630659789463523240
PPN 412891050
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Pesten ; Schoolleven ; Boosheid ; Muziek
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn klas
Boek

Mijn klas (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Annemarie Jongbloed