De telefoon van Teun [Makkelijk lezen]
Boek

De telefoon van Teun [Makkelijk lezen] ([2017])/ Annemarie Jongbloed, beeld: Elisa Zee, Zee illustraties ; redactie en vormgeving: Eenvoudig communiceren

De telefoon van Teun is weg. Er staat een bericht van opa op, die net dood is. Heeft Lahip de telefoon soms gepakt? Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Teun is in paniek als hij in de klas merkt dat zijn telefoon weg is. Er stond een ongelezen bericht op van zijn opa die onlangs is gestorven. Zou Lahip, die het soms op Teun heeft gemunt, zijn telefoon hebben? Teun reageert impulsief en heeft het mis, maar uiteindelijk komt de telefoon toch terecht. De zinsbouw en de woordenschat van dit erg korte verhaal zijn heel eenvoudig. De zinnen staan in tekstblokjes onder elkaar en worden op elke bladzijde gevisualiseerd door cartoonachtige pentekeningen in zwart-wit die vooral de gevoelens van de personages weergeven. Het boekje heeft een stevig, gekleurd omslag, maar is verder sober en oogt niet zo aantrekkelijk. Het maakt deel uit van 'Mijn klas', een Makkelijk Lezen-serie van tien korte verhalen, bedoeld voor anderstalige kinderen in de bovenbouw van het primair onderwijs. De herkenbaarheid wordt nog groter doordat dezelfde klasgenootjes, zoals Teun, Lahip en Rawa, steeds terugkomen. Met dergelijke kleine, handzame boekjes kan ook een NT2-kind snel een heel boek lezen. Eerder werd het losse boekje aangeboden; nu als meeluisterboek met code waarmee het verhaal beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 97890869630729789463523356 | 36 pagina's

Titel De telefoon van Teun [Makkelijk lezen]
Auteur Annemarie Jongbloed
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Elisa Zee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, [2017]
Overige gegevens 36 pagina's - zwart-wit illustraties - 18 cm
ISBN 97890869630729789463523356
PPN 412891077
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Dood ; Grootvaders ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn klas
Boek

Mijn klas (2017-...)

vol.
Uitgeleend
Annemarie Jongbloed