De Kerstmagie
Boek

De Kerstmagie ([2017])/ tekst: Melanie Joyce, illustraties: Annabel Spenceley ; vertaling [uit het Engels]: Renate Hagenouw

Een meisje vertelt waarom ze het kerstfeest zo leuk vindt: omdat ze kerstballen in de boom mag hangen en er kerstliedjes worden gezongen. Ook vindt ze het leuk om kerstkaarten te versieren, en natuurlijk om cadeautjes te krijgen! Vierkant prentenboek met sfeervolle, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze mooi verzorgde uitgave vertelt een klein, schattig meisje wat het kerstfeest voor haar zo speciaal en magisch maakt. Ze vertelt onder meer over de rituelen bij haar thuis rondom de boom, het kerstverhaal, de liedjes, het verlanglijstje, de kerstman en de kerstkaarten. Ook is er sneeuwpret en wordt bij de open haard een kerstverhaal voorgelezen. Het verhaal biedt een mooi uitgangspunt om met kinderen in gesprek te gaan over het kerstfeest en ieders eigen rituelen. Het is geschreven in de ik-vorm (het kleine meisje is de verteller) en alle traditionele gewoonten passeren de revue. Elke dubbele pagina bevat maximaal drie regels tekst, die in een speelse letter gedrukt staat over de bladvullende, vriendelijke prenten die natuurgetrouw en in zachte tinten ingekleurd zijn. Het vrijwel vierkante prentenboek heeft een stevig, gewatteerd omslag met een aantrekkelijke illustratie en glanzende, feestelijke letters en details. Vriendelijke, vrij zoete, maar verzorgde uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036635356

Titel De Kerstmagie
Auteur Melanie Joyce
Secundaire auteur Annabel Spenceley ; Renate Hagenouw
Type materiaal Boek
Uitgave Noordwijkerhout : Rebo Productions, [2017]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Christmas magic. - Igloo Books, (c)2017
ISBN 9789036635356
PPN 41391707X
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Gezin
Taal Nederlands