De grote griezelactie
Boek

De grote griezelactie (2007)/ Alice Pantermüller, Daniela Kohl, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Hilde Nagel-Peters

Lotte (10) gaat op kamp met haar klas. Helaas zijn daar de pestkoppen van een andere school. Lotte bedenkt met haar vriendin een griezelig plan om ze terug te pakken. Dagboek van Lotte met veel zwart-wit stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Lotte (10) gaat met haar klas op kamp. Ze gaan een paar dagen in een landhuis op een eiland in de Noordzee logeren waar een heleboel dieren zijn. Lotte verheugt zich er ontzettend op. Helaas worden zij en haar vriendin Chloë ingedeeld op de kamer bij de arrogante Isabelle en haar irritant volgzame schaapjes, en dan zijn er ook nog de pestkoppen van een andere school die hen de hele tijd aan het jennen zijn. Gelukkig bedenkt ze met haar vrienden een griezelig plan om de pestkoppen terug te pakken. Achtste deel in de serie 'De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar'*, een met veel vaart geschreven graphicnovel-serie waarin de vaak maffe en slapstick-achtige gebeurtenissen elkaar in hoog tempo opvolgen. Het verhaal wordt verteld vanuit de ik-persoon Lotte en heeft de sfeer van een dagboek. De tekst is gezet in een handschriftletter en wordt afgewisseld met veel kleine pentekeningen in zwart-wit en korte tekstjes in spreekwolken in verschillende lettertypen. Een luchtig en hilarisch verhaal vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044748536 | 159 pagina's

Titel De grote griezelactie
Auteur Alice Pantermüller
Secundaire auteur Daniela Kohl ; Hilde Nagel-Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, 2007
Overige gegevens 159 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Author: Alice Pantermüller, With illustrations of Daniela Kohl
ISBN 9789044748536
PPN 413559823
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Werkweken (onderwijs) ; Dagboeken ; Dieren ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar
Boek

De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar (2013-...)

vol.
Uitgeleend
Alice Pantermüller