De geheimen van de Samoerai
Boek

De geheimen van de Samoerai (2017)/ verhalen van Jeroen Stoute, tekst: Jeroen Stoute & Eunice Frijde ; illustraties: Roald van der Laan

Een oude samoerai is een brute krijger te slim af en vijf andere verhalen over Japanse leermeesters en krijgers, bekwaam in aikido. Met sfeervolle zwart-witillustraties en begrippenlijst. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De samoerai staan bekend als krijgers zonder zwaard. Een brute krijger wil dit ook beheersen en dwingt de oude samoerai hem dit te leren. Door een slimme zet maakt de oude man van de brute krijger een slachtoffer van zijn wil. Dit verhaal en vijf soortgelijke verhalen over wijze sensei (leermeesters) en samoerai (krijgers). Doelgroep is de jonge aikido-beoefenaar die zich niet enkel wil bekwamen in deze vechtsport, maar ook de levensvisie die daarbij hoort eigen wil maken. Deze visie moet leiden tot meer zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Aan het eind van de mooi vertelde verhalen staan dan ook filosofische vragen die dwingen tot nadenken, zoals 'Welke les denk je dat de bruut geleerd heeft?'. Het taalgebruik is niet moeilijk, de verhalen zijn positief moralistisch, maar het is vooral de vormgeving en opmaak die op een positieve manier opvalt: teksten in twee kleuren, prachtige sfeervolle Japanse tekeningen en een warme inleiding van de auteur waaruit veel betrokkenheid met het onderwerp blijkt. Een bijzondere, kleine (33 pagina's) uitgave voor een beperkte doelgroep. Met begrippenlijst. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082716405 | 33 pagina's

Titel De geheimen van de Samoerai
Auteur Jeroen Stoute
Secundaire auteur Eunice Frijde ; Roald van der Laan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Hendrik Ido Ambacht] : Zterk B.V., 2017
Overige gegevens 33 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
ISBN 9789082716405
PPN 41242200X
Genre sport - verhalenbundel
Thematrefwoord Verdedigingssporten
Taal Nederlands