Het geheim van de gouden pepernoot
Boek

Het geheim van de gouden pepernoot (2017)/ Humberto Tan, Alice Hoogstad ; eindredactie: Gerard van Midden ; Concept en productie Blue in Green BV, Eric Holman

Door de geheimzinnige krachten van zijn gouden pepernoot blijft Sinterklaas jong. Maar op een dag is zijn pepernoot verdwenen! Benjamin ziet hoe een ekster ermee wegvliegt. Zal het Benjamin lukken de pepernoot terug te brengen naar Sinterklaas? Oblong prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Handzaam, gebonden prentenboek in oblong formaat over een geheimzinnige, gouden pepernoot die Sinterklaas op wonderbaarlijke wijze jong houdt. Maar de pepernoot raakt kwijt. Het oplettende jongetje Benjamin volgt ijverig de bijzondere reis die het nootje maakt. Een ekster pikt de gouden pepernoot uit de slaapkamer van de Sint, Benjamin ziet hem vliegen met, denkt hij, een ring in zijn bek. De noot valt en een haas gaat er snel mee vandoor, tot een plassende Spaanse waterhond hem vindt, die weer wordt afgetroefd door een Iberische lynx. Als Benjamin zijn vriendjes optrommelt, zien ze een vliegende Spaanse eekhoorn er met 'de ring' vandoor gaan, richting een paardenstal... Dit aardige zwaan-kleef-aan-verhaal eindigt grappig en Sinterklaas krijgt zijn gouden pepernoot gelukkig terug. Peuters en kleuters zullen genieten van het vrolijke verhaal (met een moderne Hoofdpiet). Het prentenboek maakt deel uit van een commercieel opgezette reeks, waar bekende Nederlanders samen met bekende illustratoren aan hebben meegewerkt. Tegelijkertijd verschenen ook 'Sint op de ski'* en 'Stuntpiet op avontuur'**. Met achterin wat informatie en educatieve tips; zie www.sinterklaasprentenboeken.nl. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492526250

Titel Het geheim van de gouden pepernoot
Auteur Humberto Tan
Instelling /Blue in Green, Amsterdam ; /Unilever
Secundaire auteur Alice Hoogstad ; Gerard van Midden ; Eric Holman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Blue in Green Publishing, 2017
Overige gegevens 31 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 27 cm
Annotatie Tekst: Humberto Tan / illustraties Alice Hoogstad - Deze uitgave is mogelijk gemaakt door Unilever
ISBN 9789492526250
PPN 411823426
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Sinterklaasprentenboekenserie
Boek

Sinterklaasprentenboekenserie (2017-...)

vol.
Uitgeleend