Mijn Kleine Eekhoorn
Boek

Mijn Kleine Eekhoorn ([2017])/ Britta Teckentrup, redactie en productie: Vitataal ; vertaling [uit het Duits]: Ellen Hosmar

Kleine Eekhoorn woont hoog in een oude eikenboom. Hij speelt het liefst tikkertje met zijn vriendjes. In de herfst verzamelt hij veel noten, zodat hij in de koude winter in zijn warme holletje kan blijven. Vierkant prentenboekje van gerecycled karton met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Eekhoorn woont hoog in een oude eikenboom in een warm holletje. In die boom woont ook de familie Vogel in een nest. Kleine Eekhoorn speelt het liefst tikkertje in de boom met zijn vriendjes en hij eet het liefst nootjes. Die verzamelt hij in de herfst, zodat hij genoeg te eten heeft in de koude winter. Het verhaaltje in dit vriendelijke, vierkante, hardkartonnen prentenboekje is heel eenvoudig. Spelen met vriendjes en dan fijn samen met mama in het warme holletje kruipen: herkenbare activiteiten voor dreumesen en peuters. Meer dan van de inhoud moet dit boekje het hebben van de vorm. Het is gemaakt van honderd procent gerecycled karton, gedrukt met eco-inkt in natuurlijke, frisse kleuren en ziet er zeer fraai uit. In de illustraties met stempeltechniek die steeds twee pagina's beslaan, gebruikte Teckentrup veel aardkleuren en de dieren hebben lieve gezichtsuitdrukkingen. In dezelfde opzet verschenen eerder al vier delen en nu ook 'Mijn kleine Vos'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048315772

Titel Mijn Kleine Eekhoorn
Auteur Britta Teckentrup
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2017]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Natuurlijk! - Vertaling van: Mein kleines Eichhörnchen. - München : arsEdition GmbH, (c)2017
ISBN 9789048315772
PPN 412942402
Genre dierenleven
Thematrefwoord Eekhoorns
Taal Nederlands