Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Overleven in een sneeuwstorm
Boek

Overleven in een sneeuwstorm ([2017])/ Chris Bowman, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een sneeuwstorm en waar komen ze voor? Je leest ook hoe je ze kunt overleven. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De extreme natuurgebeurtenis in dit deel van de serie 'Help! Overleven in...'* is een sneeuwstorm. In vijf hoofdstukjes (tekst omvat slechts 18 bladzijden) wordt verteld wat een sneeuwstorm is, waar deze kan voorkomen en hoe je 'm kunt overleven. Omdat sneeuwstormen niet in ons land voorkomen, wordt ook even het begrip sneeuwjacht aangetipt. In het eerste hoofdstuk vertelt Jesse (17) hoe hij een sneeuwstorm in de VS overleefde. Er worden korte zinnen met makkelijke woorden gebruikt. De korte teksten staan in een groot lettertype in kleurvakken in de paginagrote achtergrondfoto's. Deze lay-out is aantrekkelijk voor kinderen die moeite hebben met lezen. Zij kunnen dit boek ook zelfstandig gebruiken voor een werkstuk/spreekbeurt wat hun zelfvertrouwen zal vergroten. Enkele iets moeilijkere begrippen als thermokleding, smeltwater en vriespunt zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin goed uitgelegd. Daarnaast zijn opgenomen een register en verwijzingen naar drie boeken en twee websites (van schooltv). Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. De foto's op glanzend papier zullen kinderen, evenals het (spannende) onderwerp, zeker aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411165 | 24 pagina's

Titel Overleven in een sneeuwstorm
Auteur Chris Bowman
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Survive a blizzard. - Bellwether Media, Inc., (c)2017
ISBN 9789463411165
PPN 410916242
Rubriekscode 555.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sneeuwstormen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Sneeuw

Relaties/Serie

Help! Overleven in ...
Boek

Help! Overleven in ... (2017-...)

vol.
Uitgeleend