Overleven in een tsunami
Boek

Overleven in een tsunami ([2017])/ Patrick Perish, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een tsunami en waar komen ze voor? Je leest ook hoe je ze kunt overleven. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Help! Overleven in...' is een serie over extreme gebeurtenissen in de natuur. In dit deel* komt de tsunami aan bod. Na de inhoudsopgave volgen vier hoofdstukken: Enorme golven, Wat is een tsunami?, Overlevingsplan en Na een tsunami. In het eerste hoofdstuk komt een 7-jarige jongen aan het woord die de tsunami van december 2004 heeft meegemaakt. De toon is wat kinderlijk in tegenstelling tot de volgende hoofdstukken waarin wordt uitgelegd wat een tsunami is. Onduidelijke indeling want ook in het hoofdstuk 'Overlevingsplan' wordt uitgelegd wat een tsunami is. De tekst staat in vrij korte zinnen. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en staan in de woordenlijst achterin, gevolgd door enige verwijzingen naar boeken en websites en een register. Op iedere spread staat één grote kleurenfoto met kleine gekleurde tekstblokken en soms een functionele illustratie. Uitgave kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Qua inhoud is de uitgave enigszins onevenwichtig samengesteld, het onderwerp zal, ook moeilijk lezende, kinderen zeker aanspreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463411202 | 24 pagina's

Titel Overleven in een tsunami
Auteur Patrick Perish
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2017]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Survive a tsunami. - Bellwether Media, Inc., (c)2017
ISBN 9789463411202
PPN 410916331
Rubriekscode 568.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tsunami's
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Overstromingen

Relaties/Serie

Help! Overleven in ...
Boek

Help! Overleven in ... (2017-...)

vol.
Uitgeleend