Ernest en Celestine bouwen een hut
Boek

Ernest en Celestine bouwen een hut ([2017])/ Gabrielle Vincent

Beer Ernest en muis Celestine bouwen een hut. Al snel ontdekken ze dat een dakloze beer erin is gaan wonen. Celestine vindt het maar niks. Tot ze de onbekende beer leert kennen. Oblong prentenboek met sfeervolle aquareltekeningen in zachte bruintinen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De Belgische prentenboekenmaakster Gabrielle Vincent kreeg onder meer bekendheid met haar serie rond de muzikale muis Celestine en de goedige beer Ernest. De serie verscheen eind vorige eeuw in het Nederlands als de Brammert & Tissie-serie. In 2012 kwam een animatiefilm uit, die internationaal goed is ontvangen. In Nederland kreeg de film tijdens Cinekid de juryprijs en de publieksprijs. Vanaf 2017 komen herdrukken uit waarin de hoofdpersonages hun oorspronkelijk (Franse) naam hebben behouden. Eerder verschenen 'Ernest en Celestine gaan picknicken' en 'Ernest en Celestine in het circus'* en nu ook 'Straatmuzikanten'**. Dit deel verscheen in 1999 onder de titel 'Brammert en Tissie bouwen een hut'. De twee vrienden bouwen een hut, maar ontdekken al snel dat een dakloze beer zich daarin gevestigd heeft. Celestine vindt het maar niks. Tot ze de onbekende beer leert kennen. De illustraties in aquarel zijn uitgevoerd in zachte, vooral bruine en grijze tinten. De tekst, die soms door de illustraties heenloopt, bestaat uit de conversatie tussen de twee vrienden aangevuld met de briefjes van de bezoekende beer. Een mooi uitgevoerd prentenboek met een duidelijke boodschap. Sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2018, 'Kom erbij'. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030372073

Titel Ernest en Celestine bouwen een hut
Auteur Gabrielle Vincent
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Casterman, [2017]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 × 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Ernest et Célestine, la cabane. - Doornik ; Dronten : Casterman, 1999 - Oorspronkelijke titel: Brammert en Tissie bouwen een hut. - Doornik ; Dronten : Casterman, (c)1999
ISBN 9789030372073
PPN 416799124
Thematrefwoord Wonen ; Hulpvaardigheid ; Dak- en thuislozen
Taal Nederlands