Kleine Beer heeft een vriendje
Boek

Kleine Beer heeft een vriendje (2017)/ door Else Holmelund Minarik, met illustraties van Maurice Sendak ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Kleine Beer sluit vriendschap met Emily en haar pop. Samen beleven ze een fijne zomer. Maar dan moet Emily weg. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Recensie

Op een dag ontmoet Kleine Beer Emmie, een lief meisje dat met haar ouders bij de rivier logeert. Vriendschap is snel gesloten en nu maakt Emmie met pop Lucie ook kennis met Kleine Beers vrienden. Er volgt een heerlijke zomer en tot slot een groot feest. Na Emmies vertrek is Kleine Beer treurig gestemd, maar hij fleurt op als hij een brief leert schrijven en deze aan zijn vriendinnetje kan sturen. Op elke pagina staat een sprekende, eenvoudige tekening in zwart-wit met de steunkleuren groen en bruin. De auteur en de illustrator vertolken op aandoenlijke wijze kinderlijke gevoelens van vreugde en verdriet en zij geven een kostelijk beeld van het alledaagse kinderleven; dit alles binnen de veilige geborgenheid van het ouderlijk huis. Een sfeervol boekje met een nieuwe vertaling, voor de iets gevorderde lezer (vol mogelijkheden tot identificatie), mede door de korte hoofdstukken, tekstblokken, veel dialoog en grote letter. Maar ook erg leuk om voor te lezen aan peuters en kleuters. Ook andere delen* over Kleine Beer werden opnieuw vertaald, met de oorspronkelijke tekeningen van de illustrator die beroemd werd met 'Max en de Maximonsters'. Voorlezen vanaf ca. 3 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709077 | 63 pagina's

Titel Kleine Beer heeft een vriendje
Auteur Else Holmelund Minarik
Secundaire auteur Maurice Sendak ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk in deze vorm;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 63 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: Little Bears friend. - New York : HarperCollins Children's Books, 1968 - Eerder verschenen onder de titel: Kleine Beer en zijn vrienden. - Amsterdam : Ploegsma, 1966. - (Blok-boekjes)
ISBN 9789047709077
PPN 412916703
Genre verhalenbundel
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands