Molly's game
Boek

Molly's game (december 2017)/ Molly Bloom, vertaling [uit het Engels] Henske Marsman

De 26-jarige rechtenstudent Molly Bloom maakt fortuin met het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden voor filmsterren en zakenlieden, maar dan komt de FBI haar op het spoor.

Aanwezigheid

Recensie

Autobiografische roman. Na een succesvolle carrière als skiester zoekt de 26-jarige rechtenstudent Molly Bloom het avontuur in Los Angeles. Een baan vinden in Beverly Hills is lastig, omdat het er krioelt van mannen en vrouwen die acteur willen worden. Molly wordt aangenomen door een hork van een zakenman die haar uitbuit maar ook kansen geeft. Molly helpt hem bij het organiseren van clandestiene pokerwedstrijden. Als gastvrouw ontvangt zij filmsterren (Ben Affleck, Leonardo DiCaprio), vastgoedmagnaten en beurshandelaars die in het pokerspel bevrediging vinden voor hun ego. De op geheime locaties gehouden wedstrijden, waarbij gespeeld wordt om enorme bedragen, krijgen een bijna magische status en Molly maakt fortuin, dat ze ook weer verliest. Bedrog, verraad, ruzies over schulden en allerlei liefdesperikelen vergen het uiterste van Molly's improvisatietalent. En dan komt de FBI haar op het spoor. Een inkijk in de wereld van het pokerspel zoals het tot voor kort in Hollywood en New York gespeeld werd. Verfilmd door Aaron Sorkin, met onder anderen Idris Elba en Jessica Chastain. Nederlandse première: eind 2017.

Specificaties

Nederlands | 9789402701166 | 318 pagina's

Titel Molly's game
Auteur Molly Bloom
Secundaire auteur Henske Marsman
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, december 2017
Overige gegevens 318 pagina's - 22 cm
Annotatie Filmeditie - Uitgave in samenwerking met HarperCollins Publishers LLC - Vertaling van: Molly's game. - New York : HarperCollins Publishers LLC, (c)2014
ISBN 9789402701166
PPN 413551040
Thematrefwoord Pokeren
Taal Nederlands