Jane Eyre
Boek

Jane Eyre (december 2017)/ Charlotte Brontë, vertaald [uit het Engels] door Akkie de Jong

Een jong meisje komt als gouvernante in een afgelegen huis waar veel spanning en geheimzinnigheid rond de bewoners heerst.

Recensie

Na de vroege dood van haar ouders woont Jane Eyre bij een kille tante en wordt erg gepest door haar arrogante kinderen. Ze wordt naar kostschool gestuurd voor een opleiding tot gouvernante en vindt daarna werk op Thornfield Hall, waar ze de pupil van Mr. Rochester gaat lesgeven. Er groeit een band tussen Jane en haar onstuimige baas die haar ten huwelijk vraagt. Als in de kerk blijkt dat zijn geesteszieke eerste vrouw nog leeft, vertrekt Jane. In Yorkshire wordt ze opgenomen in het huis van een dominee die haar later ten huwelijk vraagt. Maar opeens hoort ze Rochesters stem en reist naar Thornfield Hall, waar hij door een brand weduwnaar is geworden en nu blind is. Dan krijgt hun liefde een tweede kans. Deze klassieke roman van de belangrijke Engelse Victoriaanse auteur (1816-1855) is soms wat melodramatisch, maar doet desondanks heel boeiend en indringend verslag van het groeiproces van een gevoelige, intelligente, sterke vrouw en spreekt daardoor nog steeds aan.

Specificaties

Nederlands | 9789041712806 | 621 pagina's

Titel Jane Eyre
Auteur Charlotte Brontë
Secundaire auteur Akkie de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, december 2017
Overige gegevens 621 pagina's - 20 cm
Annotatie Een uitgave in samenwerking met Boekwerk & Partners, Groningen - 1e druk deze uitgave: Groningen : BoekWerk, 1998. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Amsterdam : Maatschappij voor goede en goedkoope lectuur, 1914. - (Wereld-bibliotheek) - Vertaling van: Jane Eyre. - London : Smith, Elder, 1847
ISBN 9789041712806
PPN 41384000X
Genre historische roman
Thematrefwoord Gouvernantes
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gouvernantes

Relaties/Serie

Rainbow pocketboeken
Boek

Rainbow pocketboeken (1983-...)

vol. 1254
Uitgeleend