De lange tocht
Boek

De lange tocht er is hoop in de strijd tegen kanker: het beest raakt overwonnen (oktober 2017)/ prof. Johan Swinnen, redactie: Bart Bartolomivis ; eindredactie: Saskia Martens

Persoonlijk verhaal van een vader over strijd tegen kanker van zijn zoon, die hij coacht tijdens een voettocht naar Santiago de Compostella; met wetenschappelijke informatie over (oorzaken van) kanker, preventie en therapieen.

Recensie

In de strijd tegen kanker komen drie aspecten samen, wat de inhoud en strekking bijzonder maakt. Allereerst is de auteur een internationaal bekende en algemeen erkende top-wetenschapper in experimenteel biologisch onderzoek naar kanker. Ook is hij de vader van een zoon die met succes behandeld is voor een hersentumor. Als derde aspect: hij is de begeleider/coach van zijn zoon. In het bijzonder in een - uitdrukkelijk als onderdeel van de therapie bedoelde - voettocht naar Santiago de Compostella. In zeven hoofdstukken worden deze drie facetten uitvoerig en in aangenaam leesbare stijl beschreven. Wetenschappelijk is de inhoud op het niveau van de reputatie van de auteur. De 34 kleurenfoto's brengen de vele aspecten van de ziekte indringend dichterbij, maar focussen anderzijds wel erg sterk op de positieve persoonlijke kenmerken ervan.

Specificaties

Nederlands | 9789089317865 | 175 pagina's

Titel De lange tocht : er is hoop in de strijd tegen kanker: het beest raakt overwonnen
Auteur Johan Swinnen
Secundaire auteur Bart Bartolomivis
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2017
Overige gegevens 175 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089317865
PPN 413841146
Rubriekscode 605.91
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanker ; Kankerbestrijding
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Kanker