Vuurtorens in vogelvlucht
Boek

Vuurtorens in vogelvlucht luchtfotografie van de Nederlandse vuurtorens ([2017])/ fotografie: Flying Focus/Herman IJsseling, teksten fotobijschriften: Herman IJsseling

Luchtfoto's van circa 35 vuurtorens in Nederland, voorzien van korte bijschriften over bouwjaar, bouwmateriaal, werkzaamheid, lichtkenmerk, hoogte, zichtbaarheid en bijzonderheden.

Recensie

Fotoboek met luchtfoto's van de vuurtorens in Nederland door de vanuit Texel werkzame fotograaf. Met voorwoord van de fotograaf, die al ruim dertig jaar als maritiem luchtfotograaf werkt en eigenaar is van zijn bedrijf Flying Focus. Hij schrijft over het monumentale en historische aspect van vuurtorens, symbolen van menselijk vernuft. Vele daarvan zijn tegenwoordig overbodig geworden door satellietnavigatie en digitale kaarten en anders onbemand en geautomatiseerd. Bevat een overzichtskaart en tachtig fraaie, grote (paginagroot of over twee pagina's) kleurenfoto's van circa 35 vuurtorens. Gefotografeerd langs de Nederlandse kust met de Noordzee, Waddenzee, het IJsselmeer en de voormalige Zuiderzee en van het Waddeneiland Schiermonnikoog tot Breskens in Zeeland. Zichtbaar zijn verschillende weersomstandigheden, ook met sneeuw en ijs, met meerdere van het fotogenieke Paard van Marken. Voorzien van korte, zeer informatieve bijschriften (bouwjaar, bouwmateriaal, werkzaamheid, lichtkenmerk, hoogte, zichtbaarheid en bijzonderheden). Van dezelfde auteur verschenen reeds meerdere boeken met maritieme luchtfoto's. Fraaie uitgave voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789079716197 | 94 pagina's

Titel Vuurtorens in vogelvlucht : luchtfotografie van de Nederlandse vuurtorens
Auteur Herman IJsseling
Instelling /Flying Focus
Type materiaal Boek
Uitgave De Cocksdorp : Flying Focus, [2017]
Overige gegevens 94 pagina's - foto's - 24 cm
ISBN 9789079716197
PPN 412454270
Rubriekscode 718.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vuurtorens; Nederland; Luchtfoto's
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Vuurtorens