Silvester ...en de vreemde voorouder
Boek

Silvester ...en de vreemde voorouder (januari 2018)/ Willeke Brouwer

Silvester en zijn klas werken aan een nieuw thema: voorouders. Ze moeten een stamboom maken en bezoeken een expositie. Silvester denkt dat het saai gaat worden, maar dat heeft hij helemaal mis. Met veel zwart-witte stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op ongeveer 20 cm diepte tikt mijn schep tegen iets houtachtigs. Huh? Ik prik er een beetje in met mijn schep. Wat is dat? Ik zie botten. Donkere botten. 'Vet!', zegt Eva. 'Is dat niet ridder Zwier?'. Silvester en zijn klas werken aan een nieuw thema: voorouders. Ze moeten een stamboom maken en bezoeken een expositie van een opgraving in de buurt. Silvester denkt dat het saai gaat worden, maar dat heeft hij helemaal mis. Hoe komt dat bloed op de vloer van de expositieruimte? Verhaal in de lijn van series als 'Het leven van een loser', waarbij er weinig tekst is die afgewisseld wordt door tekeningen in zwart-wit (graphic novel). Door het gebruik van de ik-vorm wordt de lezer direct aangesproken. De belevenissen evenals het taalgebruik zijn niet bijzonder. De woordkeus sluit wel aan bij de beoogde doelgroep. Ook geschikt voor minder vaardige lezers. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026621888 | 101 pagina's

Titel Silvester ...en de vreemde voorouder
Uniforme titel Sulvester ...en de vreemde voorouder
Auteur Willeke Brouwer
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Utrecht : Callenbach, januari 2018
Overige gegevens 101 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Op omslag en titelpagina is de "i" van Silvester is doorgestreept en erboven staat een u - Op omslag: Met veel verborgen schatten - 1e druk: (c)2016
ISBN 9789026621888
PPN 413992845
Genre schoolverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Silvester
Boek

Silvester (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Willeke Brouwer