Huis in het Poeh-hoekje
Boek

Huis in het Poeh-hoekje (2017)/ A.A. Milne, met illustraties van E.H. Shepard ; vertaling [uit het Engels] Mies Bouhuys

De beer Winnie de Poeh en zijn vrienden uit het bos beleven samen met Christoffer Robin allerlei spannende avonturen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Vervolg op 'Winnie de Poeh'*, over de belevenissen van het speelgoedbeertje en zijn vriendjes in het bos; trouwe speelgenootjes van Christoffer Robin. De tekst van dit klassieke werk is levendig, vol humor en de typeringen zijn treffend; met veel versjes en gesprekken in vaak lange zinnen. Opvallend is het ontbreken van straf, standjes en reële vijanden. Alle gevaren zijn imaginair. Elk hoofdstukje eindigt met een zin waarop het goed slapen gaan is. In de verhaaltjes kunnen kinderen zichzelf zien, terwijl volwassenen nostalgisch terug kunnen kijken naar hoe ze vroeger waren. De meesterlijke, met aquarel ingekleurde pentekeningen zijn precies even ontwapenend gemaakt als de beroemde tekst. In 2007 opnieuw vertaald, door Mies Bouhuys. Het is moeilijk een antwoord te geven op de vraag welke vertaling beter is. Het woordgebruik in de oude tekst is soms wat ouderwetser, maar voor iedereen vertrouwd (vergelijk Janneman Robinson/Christopher Robin en flanelletje/hemdje). De tekst van Mies Bouhuys roept een wat andere sfeer op en zal de jeugd van nu meer aanspreken. Zeer verzorgde editie met fris geel gekleurde pagina's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000359035 | 178 pagina's

Titel Huis in het Poeh-hoekje
Auteur A.A. Milne
Secundaire auteur E.H. Shepard ; Mies Bouhuys
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave Houten : Van Goor, 2017
Overige gegevens 178 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2007. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Rotterdam : Nijgh & Van Ditmar, 1934 - Vertaling van: The house at Pooh Corner. - London : Methuen Children's Books, 1928 - Vervolg op: Winnie de Poeh
ISBN 9789000359035
PPN 410840688
Thematrefwoord Knuffels
Taal Nederlands