Geïllustreerde sprookjes van Hans Christian Andersen
Boek

Geïllustreerde sprookjes van Hans Christian Andersen ([2017])/ verteld door Anna Milbourne, Gillian Doherty & Ruth Brocklehurst, illustraties: Fran Parreño ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Twaalf bekende sprookjes van Andersen, waaronder De prinses op de erwt, De Chinese nachtegaal, Het lelijke eendje, worden naverteld. Met kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 19/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Sprookjes en volksverhalen SPROOKJES MILB

Recensie

Vrij dikke bundel met een hervertelling van twaalf bekende sprookjes van Hans Christan Andersen, waaronder De prinses op de erwt, De Chinese nachtegaal, Het lelijke eendje en De tondeldoos. Aan het eind is een tijdlijn van Andersen opgenomen. De sprookjes worden verteld door drie auteurs die allen een modern taalgebruik hanteren. Ze zijn geïllustreerd met talrijke kleurrijke illustraties in verschillende formaten. Soms is de tekst in de illustratie opgenomen. De illustraties ondersteunen de verhalen goed. Het lettertype is vrij groot en is prettig om (voor) te lezen. Technisch (korte zinnen en veel dialogen) en inhoudelijk (niet te gruwelijk) is het taalgebruik afgestemd op jonge lezers. Een leuke, aantrekkelijk vormgegeven uitgave met gewatteerd omslag en leeslint. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474935265 | 279 pagina's

Titel Geïllustreerde sprookjes van Hans Christian Andersen
Auteur Anna Milbourne
Secundaire auteur Gillian Doherty ; Ruth Brocklehurst ; Fran Parreño ; Els Peeters ; Hans Christian Andersen
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2017]
Overige gegevens 279 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Illustrated Hans Christian Andersen's fairy tales. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2011
ISBN 9781474935265
PPN 413143678
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Sprookjes