Loveless
DVD

Loveless ([2018])/ directed by Andrey Zvyagintsev

De ouders van een 12-jarige jongen liggen in scheiding en maken voortdurende ruzie. Dan blijkt dat hun zoon verdwenen is.

Recensie

Drama van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan; The return). De ouders van de 12-jarige Alyosa liggen in scheiding. Ze wonen apart, ieder met een nieuwe liefde, maar vanwege de verkoop van hun appartement komen ze elkaar nog tegen en maken dan voortdurend ruzie. Oog voor hun zoontje hebben ze niet, totdat blijkt dat hij al twee dagen niet op school is geweest. Vrijwilligers kammen de omgeving uit. De recensenten geven 5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Hoe de jongen liefdeloos opgroeide in een moderne Russische middenklasse die het in materieel opzicht aan niets ontbreekt, dient ook als metafoor voor hoe moedertje Rusland haar burgers en haar voormalige satellietstaten behandelt. Een onderkoelde psychologische thriller tegen sneeuw- en schaduwrijke decors die appelleert aan het werk van Tarkovsky: duister en elegant.' Winnaar van de Juryprijs in Cannes, genomineerd voor een Gouden palm.

Specificaties

Russisch | 5407003481228

Titel Loveless
Uniforme titel Nelyubov
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Andrey Zvyagintsev ; Maryana Spivak ; Alexey Rozin
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (127 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Maryana Spivak, Alexey Rozin, Matvey Novikov. - Russisch gesproken, Frans nagesynchroniseerd, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Rusland, 2017 - Oorspronkelijke titel: Nelyubov
ISBN 5407003481228
PPN 416212123
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Rusland ; Echtscheiding
Taal Russisch