Ridder Rik en brombeer Brekebeen
Boek

Ridder Rik en brombeer Brekebeen ([2017])/ Vivian French en David Melling, vertaling [uit het Engels]: Loes Randazzo ; redactie: Marieke de Geus

Om ridder te worden, moet Rik een zwaard vinden. Samen met Samantha gaat hij op zoek. Maar ze worden steeds voor de voet gelopen door een mopperige dwerg en een vervelende beer. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rik J. Soberloot, ridder in opleiding, beleeft samen met nichtje Samantha opnieuw een avontuur. Na het volbrengen van de eerste twee taken is nu de derde, cryptische taak aan de beurt: krijg het kasteel te pakken en vind het zwaard. Met hulp van paarden Dora en Wervelstorm, dwerg Sprokkel de Zevende en Brombeer Brekebeen proberen de vrienden het elfeneiland van de IJzeren Vloek te redden en het zwaard te vinden. De tekst kent verschillende verhaallijnen die gaandeweg als puzzelstukjes in elkaar vallen. De humoristische namen van de hoofdfiguren laten de lezer meermaals lachen. De lay-out (verschil in lettertypes, inktvlekken) en tussen de tekst door gestrooide tekeningen in zwart-wit maken de leesbeleving compleet. Een aanstekelijke uitgave uit de serie 'Ridder Rik'* voor jonge lezers, die de ridder in opleiding zeker op weg naar deel/taak vier willen volgen. Humoristische, handzame uitgave, met voelbare opdruk op het omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463131025 | 117 pagina's

Titel Ridder Rik en brombeer Brekebeen
Auteur Vivian French
Secundaire auteur David Melling ; Loes Randazzo ; Marieke de Geus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2017]
Overige gegevens 117 pagina's - zwart-wit illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst van Vivian French, illustraties van David Melling - Vertaling van: A very bothersome bear. - London : Hodder Children's Books, 2015. - (Knight in training)
ISBN 9789463131025
PPN 413304280
Genre sprookjes
Thematrefwoord Ridders ; kabouters
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ridder Rik
Boek

Ridder Rik (2016-...)

vol.
Uitgeleend
Vivian French