Slaap als een tijger
Boek

Slaap als een tijger ([2018])/ geschreven door Mary Logue, met illustraties van Pamela Zagarenski ; vertaling [uit het Engels]: Bette Westera

Een klein meisje moet naar bed, maar wil nog niet slapen. Van haar ouders mag ze wakker blijven, als ze maar wel haar pyjama aantrekt, tandenpoetst en in bed gaat liggen. Zal ze in slaap vallen? Oblong prentenboek met sfeervolle, sprookjesachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 21/09/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken kleuters LOGU

Recensie

Een klein meisje moet naar bed, maar wil nog niet slapen. Van haar ouders mag ze wakker blijven, als ze maar wel haar pyjama aantrekt, tandenpoetst en in bed gaat liggen. Zal ze in slaap vallen? Voor schrijfster Mary Logue is dit haar eerste prentenboek in Nederland; Pamela Zagarenski ontving voor deze illustraties de prestigieuze Caldecott Honor-prijs. Het onderwerp zal voor veel kinderen herkenbaar zijn. De rustige dialoog tussen ouders en kind draagt bij aan de ontspannen sfeer die nodig is om in slaap te kunnen vallen. Mooi hoe de slapende dieren uit de vragen van het meisje daarna in haar gedachten terugkomen. Die herhaling geeft de tekst een prettig, slaperig ritme. Op de prachtige prenten in collagestijl is veel te zien: de vele patronen, verschillend in kleur en vorm, de terugkerende beeldelementen, steeds in andere context, en de bewegingen van het meisje die passen bij de vormen van de dieren. De diepe, warme kleuren zorgen eveneens voor een dromerige sfeer. Prentenboek met origineel verhaal over slapengaan in sprookjesachtige setting. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060388464

Titel Slaap als een tijger
Auteur Mary Logue
Secundaire auteur Pamela Zagarenski ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Vertaling van: Sleep like a tiger. - New York : Houghton Mifflin Harcourt, 2012
ISBN 9789060388464
PPN 412915189
Thematrefwoord Slapengaan
Taal Nederlands