Kinderen leren paardrijden
Boek

Kinderen leren paardrijden (2017)/ Barbara Wielders, tekstbewerking en advies: Ellis Buis ; eindredactie: Media Boekservice ; illustraties: Annelies Touw

Informatie vooral gericht op de pedagogische aanpak van het kinderen leren paardrijden, met name op het plezier hebben en de begeleiding op sociaal en emotioneel vlak.

Recensie

De auteur heeft meer dan twintig jaar ervaring als onderwijzeres, is paardenliefhebber, hondentrainer en geeft (dag)cursussen voor instructeurs. Zij schrijft tevens voor de tijdschriften Bit en Cap en in 2018 verschijnt haar eerste prentenboek. In 2013 begon zij aan een opleiding Pedagogiek vanuit Ecologisch Perspectief en startte daarvoor een onderzoek naar de manier waarop paardrijles wordt gegeven aan kinderen. Een paardrij-instructeur heeft o.a. te maken met dieren en kinderen en het is de kunst om die op een prettige manier met elkaar om te laten gaan. De auteur ontdekte dat daar bij de huidige hippische opleidingen weinig aandacht voor was/is en besloot haar onderzoek te bewerken tot een helder boek dat een bron van informatie is voor iedereen die met paarden en kinderen te maken heeft. Het is geen boek waarin beschreven staat hoe je halt moet houden of moet opzadelen o.i.d., maar vooral gericht is op de pedagogische aanpak, m.n. op het plezier hebben en de begeleiding op sociaal en emotioneel vlak. Deze tweede, herziene druk bevat tot slot een hoofdstuk over wat er gebeurde na verschijning van de eerste druk (2015)*. Het geheel is voorzien van foto's en tekeningen in kleur, vraaggesprekjes zijn in rood gedrukt, praktische tips en praktijkverhalen staan in aparte kaders.

Specificaties

Nederlands | 9789056000226 | 99 pagina's

Titel Kinderen leren paardrijden
Auteur Barbara Wielders
Instelling /Media Boekservice, Eerbeek
Secundaire auteur Ellis Buis ; Annelies Touw
Type materiaal Boek
Editie Herziene, uitgebreide uitgave;
Uitgave Eerbeek : Media Boekservice, 2017
Overige gegevens 99 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Alphen aan den Rijn : Alles doet er toe, 2015 - Met literatuuropgave
ISBN 9789056000226
PPN 411300636
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paardrijden; Kinderen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardrijden