Ripper Street. Series five, The final
DVD

Ripper Street. Series five, The final ([2018])/ Richard Warlow

Oost-Londen, rond 1890. Een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid moet de veiligheid bewaken en moorden onderzoeken in een wijk die nog huivert om 'Jack the Ripper'.

Recensie

Vijfde en laatste seizoen van een misdaadserie van de BBC die zich afspeelt in de Londense wijk Whitechapel aan het einde van de 19e eeuw. De serie begon een half jaar na de geruchtmakende moorden door 'Jack the Ripper' in 1889. Whitechapel is een armoedige en dichtbevolkte wijk, met fabriekjes, pubs, bordelen en eethuisjes, waar een politie-eenheid onder leiding van inspecteur Edmund Reid (Matthew Macfadyen) de veiligheid moet bewaken en de moorden moet onderzoeken. Reid wordt geholpen door zijn trouwe assistent Bennett Drake (Jerome Flynn) en door Homer Jackson (Adam Rothenberg), een Amerikaanse medisch en forensisch deskundige met een duister verleden. In het vijfde seizoen is het inmiddels 1898. Reid, Jackson en diens vrouw Susan hebben er alles voor over om de wrede moord op hun vriend en collega Drake te wreken. Zes afleveringen.

Specificaties

Engels | 8711983967595

Titel Ripper Street. Series five, The final
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Daniel Nettheim ; Matthew Macfayden ; Jerome Flynn ; Adam Rothenberg
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 3 dvd-video's (7 × 50 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matthew MacFayden, Jerome Flynn, Adam Rothenberg. - Regisseurs onder anderen: Daniel Nettheim. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie voor de BBC: Groot-Brittannië : Tiger Aspect Productions, (c)2017
ISBN 8711983967595
PPN 416257933
Genre detectiveroman
Taal Engels

Relaties/Serie

Ripper Street
DVD

Ripper Street (2013-...)

vol. Seizoen 5
Uitgeleend