Wie heeft de kokosnoot afgepakt?
Boek

Wie heeft de kokosnoot afgepakt? ([2018])/ illustraties en tekst:Thorsten Saleina, vertaling [uit het Duits]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

De apen hebben trek in kokosnootpuree maar hun kokosnoot is verdwenen. Heeft het nijlpaard die soms gepikt, of de pelikaan of de koe? Die eten toch liever andere dingen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met humoristische, kleurrijke illustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Drie apen gaan op zoek naar hun kokosnoot. Ze hadden zich zo verheugd op kokosnotenpuree, maar iemand heeft de kokosnoot gestolen. Op hun zoektocht komen ze langs een nijlpaard, pelikaan, krokodil, koe, struisvogel, tijger, luiaard en tenslotte bij de leeuw die het raadsel oplost. Een vierkant hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken en flappen. Op de linkerpagina staat een tekst, die uit acht regels bestaat in gepaard rijm (aabb ccdd). De tekst bevat geen moeilijke woorden en is geschreven in een vlotte stijl. Op de rechterpagina staat een dier afgebeeld. In iedere afbeelding is een flapje opgenomen en bij opening ziet de lezer wat er in de bek van dat dier zit: het nijlpaard eet als toetje een paar schoenen en de struisvogel een dikke pier. Dat staat ook op zijn kop onder de tekst op de linkerpagina. Kinderen worden zo uitgedaagd om het rijmende woord te vinden. Op de voorpagina staat de leeuw, waarvan de enorme tanden met een schuifje bewogen kunnen worden. Leuke uitgave voor kinderen vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316137

Titel Wie heeft de kokosnoot afgepakt?
Auteur Thorsten Saleina
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Wer hat die Kokosnuss gek(l)aut? - München : arsEdition GmbH, 2018
ISBN 9789048316137
PPN 413301656
Thematrefwoord Diefstallen ; Eten
Taal Nederlands