Dierengeluiden van de zee en oceaan
Boek

Dierengeluiden van de zee en oceaan ([2018])/ door Andrea Pinnington & Caz Buckingham, adviseur natuurinformatie: Dr Olivier Boisseau ; vertaling [uit het Engels]: Marijke van der Horst ; redactie en productie: Vitataal

Maak kennis met twaalf zeedieren, zoals de orka, walrus en zeeotter. Via druktoetsen kun je ze ook horen. Met hardkartonnen bladzijden en kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Stevig kartonnen geluidenboekje met twaalf zeedieren, waaronder de papegaaiduiker, orka, walrus, blauwvoetgent, zeeotter, Noordse stern, Grijze zeehond, drieteenmeeuw en bultrugwalvis. Rechts een kunststof balk met luidspreker, batterijhouder en twaalf knoppen. Druk je op een knop, dan hoor je het karakteristieke geluid van het dier, helder en natuurgetrouw. De dierenbeschrijvingen zijn kort. Bij elk dier staat een rijtje feiten, zoals lengte, uiterlijk, voedsel, waar het te vinden is en wanneer het te horen is. Op elke rechterpagina is een leuk weetje opgenomen. Jammer dat de zinnen soms erg lang zijn door bijzinnen. Dat maakt de tekst minder toegankelijk voor kinderen die moeite hebben met lezen. Ook af en toe wat lastige begrippen voor jonge kinderen, zoals een 'staartvin met inkeping' en 'Antarctische winter'. Sfeervolle vormgeving: de tekst staat in kaders met kleine versieringen op paginagrote fraaie kleurenfoto's. In dezelfde opzet verschenen meerdere uitgaven waaronder 'Dierengeluiden in de nacht' en 'Vogelgeluiden bij water en weide' (2017)*. Met drie vervangbare knoopcelbatterijen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316212

Titel Dierengeluiden van de zee en oceaan
Auteur Andrea Pinnington
Secundaire auteur Caz Buckingham ; Olivier Boisseau ; Marijke van der Hors
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: The little book of ocean animal sounds. - Farnham Fine Feather Press Ltd, 2017
ISBN 9789048316212
PPN 413301699
Rubriekscode 596.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeefauna; Geluiden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Zeeën