Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Overleven in een overstroming
Boek

Overleven in een overstroming ([2018])/ Patrick Perish, vertaling [uit het Engels]: Hubertine van den Biggelaar ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Hoe kun je een overstroming overleven? Lees over het nut van een overlevingsplan, een evacuatie en wat de gevolgen zijn. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Makkelijk lezen NATUUR EN MILIEU ; OVERSTROMINGEN PERI

Recensie

De extreme gebeurtenis in de natuur is in dit deel van de serie 'Help! Overleven in...'* een overstroming. Gestart wordt met het verhaal van Mary Baylor, die thuis was in de staat Zuid-Carolina (2015), in de Verenigde Staten, toen er een overstroming was. Daarna wordt in vier hoofdstukjes verteld wat een overstroming is, het belang van een overlevingsplan, een evacuatie en wat de gevolgen zijn. Overstromingen komen voor in allerlei werelddelen en landen. Ook de Watersnoodramp in Nederland van 1953 wordt genoemd, maar er zijn geen foto's van opgenomen. De korte teksten (van vier tot zeven zinnen) staan in een grote letter in kleurvakken in de paginagrote achtergrondfoto's. Er zijn korte zinnen en eenvoudige woorden gebruikt. Enkele iets moeilijkere begrippen als flash flood, dijk en zonne-energie zijn vetgedrukt en worden in een woordenlijst achterin goed uitgelegd. Verder zijn opgenomen een register en verwijzingen naar drie boeken en links naar twee video's op schooltv. Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. De foto's zullen kinderen, evenals het (spannende) onderwerp, zeker aanspreken. Ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463410182 | 24 pagina's

Titel Overleven in een overstroming
Auteur Patrick Perish
Secundaire auteur Hubertine van den Biggelaar ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Corona, Ars Scribendi Uitgeverij, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Survive a flood. - Bellwether Media, Inc., (c)2017
ISBN 9789463410182
PPN 412774348
Rubriekscode 699.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overstromingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Overstromingen

Relaties/Serie

Help! Overleven in ...
Boek

Help! Overleven in ... (2017-...)

vol.
Uitgeleend