De emotie encyclopedie
Boek

De emotie encyclopedie gevoelens als navigatiesysteem naar een gelukkig leven (november 2017)/ Vera Helleman, eindredactie: Maureen van Abeelen ; illustraties: Tom van Wanrooy

Naslagwerk over alle menselijke emoties, gevoelens en gemoedstoestanden, met adviezen voor interactie met jezelf en andere mensen.

Aanwezigheid

Recensie

Omvangrijk werk om meer nuanceverschillen in emoties en gevoelens te ontdekken. Emoties zijn vernauwingen of verruimingen in het gevoelssysteem. Ze hebben als doel ons op het pad te geleiden; het pad dat altijd teruggaat naar ons zelf en naar het groeien vanuit dat centrum. Aan bod komen acht hoofdemoties met aanverwante emoties. Behandeld worden: hoe de emotie voelt, de categorie waaronder de emotie valt, wat wil een emotie je vertellen (feedback over onze binnenwereld) en hoe men de boodschap praktisch kan toepassen. Krachtig en helder geschreven werk, dat zich richt op weer jezelf te gaan zijn. Tweede boek van deze auteur; eerder verscheen 'Moeiteloos jezelf zijn' (2014)*. Helleman is een voel-expert en heeft de gave om op een voor ieder begrijpelijke wijze de vertaalslag te maken tussen de belangrijke gevoelslaag en de wereld van vorm. Het begrijpen van emoties kan tot positieve veranderingen leiden; allereerst in de mens zelf en daarmee in vele takken van dienstverlening en zorg. Hierdoor zal het boek velen aanspreken. Te gebruiken als naslagwerk. Verzorgde, gebonden uitgave. Bevat register.

Specificaties

Nederlands | 9789492073020 | 491 pagina's

Titel De emotie encyclopedie : gevoelens als navigatiesysteem naar een gelukkig leven
Auteur Vera Helleman
Secundaire auteur Maureen van Abeelen ; Tom van Wanrooy
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Oosterhout] : Leven in vrijheid, november 2017
Overige gegevens 491 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Met register
ISBN 9789492073020
PPN 412822989
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Encyclopedieën
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emoties