De robot de baas
Boek

De robot de baas de toekomst van werk in het tweede machinetijdperk (2015)/ Robert Went, Monique Kremer & André Knottnerus (red.)

Economen, technologiedeskundigen en andere wetenschapsbeoefenaars bespreken de betekenis van robotisering en digitalisering in verband met de toekomst van werk.

Recensie

Deze bijdrage uit de serie 'WRR-Verkenning' (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) gaat over de relatie tussen robotica en werkgelegenheid. Computers en robots verrichten steeds meer taken, waardoor op de arbeidsmarkt lossere verbintenissen ontstaan tussen werkgevers en werknemers. Economen, technologiedeskundigen en andere wetenschappers bespreken de betekenis van robotisering en digitalisering in verband met de toekomst van werk. Overheden, werkgevers/-nemers en hun organisaties kunnen hier invloed op uitoefenen. Kernpunt hierbij is het voorstel om robotica beheersbaar te houden aan de hand van een 'robotagenda'. Dit logisch opgebouwde werk met veel specialistische begrippen is goed leesbaar. Hoofdstukken worden afgesloten met een literatuuropgave, een notenapparaat en met kaders in roze steunkleur, waarin met een extra literatuurverwijzing nader op de stof wordt ingegaan. Enkele grafieken in rode steunkleur; goede lay-out en bladspiegel. Kleine letter. Geschikt voor vakgenoten en geschoolde belangstellenden. Bruikbaar als bron voor scripties.

Specificaties

Nederlands | 9789462982451 | 170 pagina's

Titel De robot de baas : de toekomst van werk in het tweede machinetijdperk
Instelling /Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid
Secundaire auteur Robert Went ; Monique Kremer ; André Knottnerus
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Amsterdam University Press, 2015
Overige gegevens 170 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462982451
PPN 399310401
Rubriekscode 520.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Automatisering; Sociaaleconomische aspecten; Opstellen ; Automatisering; Maatschappelijke veranderingen; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Automatisering

Relaties/Serie

WRR verkenningen
Boek

WRR verkenningen (2003-...)

vol. nr. 31
Uitgeleend