The good dinosaur
Boek

The good dinosaur het verhaal van de film (2017)/ bewerkt door Suzanne Francis, vertaling [uit het Engels] Richard Borgman

Dinosaurus Arlo (10) is bang en onzeker. Als hij door een stroomversnelling ver van huis raakt, moet hij samen met het wilde jongetje Spot diverse gevaren doorstaan. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Dinosaurus Arlo (10) is bang en onzeker. Wanneer hij door een stroomversnelling ver van huis raakt, is hij op zichzelf aangewezen. Samen met een verwilderd jongetje moet hij diverse gevaren het hoofd bieden, van gevaarlijke dinosaurussen tot een heftige storm. Het verhaal speelt zich af in een fictieve wereld waarin de dinosaurussen nooit zijn uitgestorven en zich verder hebben ontwikkeld (Arlo's ouders werken op een boerderij). Deze kleine uitgave bevat in 22 korte hoofdstukken het verhaal van de gelijknamige animatiefilm. Gelijktijdig verschenen nog drie delen in de serie 'Disney's filmbibliotheek'*. De vertaling is wat onbeholpen ('Zonder keuze, iemand om iets te vragen of andere ideeën ging hij op weg'). De nadrukkelijk aanwezige alwetende verteller beschrijft alle personages en gebeurtenissen van buitenaf, waardoor Arlo nergens echt tot leven komt. De kans om hem verder uit te diepen dan in de film wordt hierdoor niet benut. Door de moeilijke woorden (asteroïdengordel, crapuul) vooral geschikt voor kinderen die al wat langer lezen. Geen illustraties. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047624103 | 94 pagina's

Titel The good dinosaur : het verhaal van de film
Uniforme titel Disney Pixar The good dinosaur
Instelling /Disney Enterprises ; /Pixar Animation Studio's
Secundaire auteur Suzanne Francis ; Richard Borgman
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2017
Overige gegevens 94 pagina's - 18 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney Pixar. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc., and Pixar
ISBN 9789047624103
PPN 413775666
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Dinosaurussen ; Overleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Disney's filmbibliotheek
Boek

Disney's filmbibliotheek (2017-...)

vol.
Uitgeleend