De komst van de koning
Boek

De komst van de koning (januari 2018)/ Mara Li, illustraties: Marieke Veringa ; tekstredactie: Cathinca van Sprundel & Rianne Werring

Nimue (ik-figuur) gaat op zoek naar de vader van haar ongeboren kind om te voorkomen dat het haar wordt afgenomen. Haar broer Arthur zit intussen vast in het land van de geesten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nimue (ik-figuur) gaat op zoek naar Wolf, de vader van haar ongeboren kind, om ervoor te zorgen dat haar kind niet wordt overgeleverd aan 'de andere kant'. Daarnaast ligt haar broer Arthur in een soort coma, waardoor hij zich in het land van de geesten bevindt. Het verhaal speelt zich af in de tweeëntwintigste eeuw, waarbij de aarde is verwoest door de inslag van een komeet. Hierdoor heerst de dodelijke Zwarte Plaag en is het moeilijk om steden binnen te komen. Zal Nimue uit handen kunnen blijven van de Jager, die het op haar voorzien heeft? Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nimue, maar de lezer krijgt ook een kijkje in de wereld waarin Arthur zich bevindt. Het leest vrij traag en er is weinig spanning, maar door de goed uitgewerkte personages en plot is het wel origineel. Derde deel in de Nederlandse trilogie 'De gave van de Selkie'*. De eerste twee boeken verschenen eerder bij een andere uitgever, onder de serienaam 'Eiland in de mist'. Dit deel is niet afzonderlijk te lezen van de eerdere delen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585127 | 383 pagina's

Titel De komst van de koning
Auteur Mara Li
Secundaire auteur Marieke Veringa ; Cathinca van Sprundel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, januari 2018
Overige gegevens 383 pagina's - kaart - 22 cm
ISBN 9789492585127
PPN 413293882
Genre science-fiction
Thematrefwoord Zoektochten ; Familie ; Magie ; Dystopieën
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De gave van de selkie
Boek

De gave van de selkie (2017-...)

vol. b. 3
Uitgeleend
Mara Li