Wie zwemt er in de sloot?
Boek

Wie zwemt er in de sloot? badboekje ([2017])/ [vertaald uit het Engels]

De krab knipt, de kwal wiebelt en het zeepaardje plonst. Welke kleur heeft de walvis? Vierkant prentenboekje van plastic gewatteerd materiaal met eenvoudige zwart-wit illustraties die met water rijke kleuren krijgen. Vanaf ca. 6 maanden.

Recensie

Vierkant badboekje dat met grote, zwartomlijnde afbeeldingen laat zien welke dieren er zoals in de sloot zwemmen, zoals de kikker op de voorkant, de zwaan en de poelslak. De pagina's van zacht plastic hebben een dikke vulling; de randjes, inclusief de twee afgeronde hoekjes zijn zacht. Op het omslag na is het uitgevoerd in zwart-wit. Houd je het boekje onder water, dan krijgen de illustraties snel kleur. Bij opdrogen trekt de kleur er weer langzaam uit. Dat maakt het boekje bijzonder, hoewel het de vraag is welke meerwaarde dit voor baby's zelf heeft. Die hebben wellicht al genoeg aan het contrasterende zwart-wit. Ook maakt het het boekje in vergelijking met andere badboekjes aan de dure kant. De dieren zijn benoemd zonder lidwoord. Bij elk diertje wordt een geluid genoemd als 'spetter spetter' of 'knabbel knabbel'. De 'magie' van het boekje wordt op het bijhorende doosje beschreven, niet op het boekje zelf, en zal mogelijk bij sommige gebruikers bij toeval blijken als het boekje in bad wordt 'gelezen'. In dezelfde opzet verscheen eveneens 'Wie zwemt er in de zee?'*. Vanaf ca. 6 maanden.

Specificaties

Nederlands | 9789021678054

Titel Wie zwemt er in de sloot? : badboekje
Uniforme titel Bad pret
Auteur Surya Sajnani
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma kinder- & jeugdboeken, [2017]
Overige gegevens 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Tekst en illustraties: (c)Surya Sajnani. - Op doos: Bad pret, en: Baby's eerste badboekje - Vertaling van: Who's in the pond. - London : QED Publishing, 2017. - (Colour me)
ISBN 9789021678054
PPN 411231138
Genre dierenleven
Thematrefwoord Speelboeken ; Dieren
Taal Nederlands