Glinster van Slinks
Boek

Glinster van Slinks en de gouden vis ([2017])/ Steve Webb, illustraties Chris Mould ; vertaling [uit het Engels]: Francis Hörters, Jolien Savalle en Loes Randazzo

De boef Glinster van Slinks steelt goudvissen, omdat hij denkt dat ze van goud gemaakt zijn. Freddie komt achter deze misdaad en gaat de goudvissen redden. Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kleine kustplaats Bitters Baai is een beetje ingedut, maar de boef Glinster van Slinks brengt daar snel verandering in. Hij is een gemene man met een hart van steen en heeft een bijzondere liefhebberij: het verzamelen van glinsterende dingen. In het bijzonder goudvissen, waarvan hij denkt dat ze van puur goud zijn gemaakt. En hoe groter de goudvis, hij rijker hij wordt! Dus steelt hij alle vissen van de goudvissenkraam op de kleine kermis op de pier. Gelukkig is daar dorpsjongen Freddie die bij toeval de misdaad ontdekt en achter de boef aan gaat. Een verhaal vol actie, bizarre humor en absurde situaties die kinderen aanspreken. Eerste deel van de serie over Glinster van Slinks. De bladspiegel is ruim opgezet en er zijn veel kleine en grote zwart-witillustraties die het geheel luchtig maken. Het lettertype is vrij groot en door de tekst heen zijn er woorden dikgedrukt. Door taalgebruik en woordkeus geschikt voor kinderen (ook wat moeizamere lezers) vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463131018 | 170 pagina's

Titel Glinster van Slinks : en de gouden vis
Auteur Steve Webb
Secundaire auteur Chris Mould ; Francis Hörters
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Memphis Belle, [2017]
Overige gegevens 170 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Spangles McNasty and the fish of gold. - London : Andersen Press Limited, (c)2016
ISBN 9789463131018
PPN 41157034X
Genre detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Diefstallen ; Goudvissen
Taal Nederlands