Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pasen
Boek

Pasen ([2017])/ Karen Williamson, geïllustreerd door Chris Embleton-Hall ; vertaald [uit het Engels] door Renske Huisman

Het paasverhaal wordt in het kort verteld, vanaf de komst van Jezus op een ezel in Jeruzalem tot en met zijn dood en opstanding. Hardkartonnen prentenboekje met kleurenillustraties en grote uitstekende tabs. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Het paasverhaal - van Jezus' komst op een ezel in Jeruzalem tot en met zijn dood en opstanding - wordt in eenvoudig direct taalgebruik verteld aan jonge kinderen. Het verhaal wordt afgesloten met een 'samenvatting: Met Pasen denken we aan Jezus: dat hij stierf aan een kruis en dat Hij weer is opgestaan'. Door de neutrale verteltrant is dit Bijbelse prentenboekje wellicht ook geschikt voor gezinnen die niet bekend zijn met het paasverhaal en het christelijk geloof. De kleurrijke illustraties zijn aansprekend voor jonge kinderen. De menselijke figuren zijn vrij stijf afgebeeld, maar de emoties zijn goed verbeeld. De illustrator heeft gelukkig gekozen voor drie lege kruisen bij het verhaal over Jezus' dood. Jezus is op de illustraties herkenbaar aan een wit kleed, terwijl de andere personages kleuriger kleren dragen. Hardkartonnen uitvoering, met gladde pagina's en naar twee zijden uitstekende, grote ronde tabs. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033892066

Titel Pasen
Auteur Karen Williamson
Secundaire auteur Chris Embleton-Hall ; Renske Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2017]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: Easter. - Oxford : Candle Books, (c)2015
ISBN 9789033892066
PPN 408181737
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen