Je hoeft niet te kiezen
Boek

Je hoeft niet te kiezen prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin ([2017])/ Nieske Selles-ten Brinke, met illustraties van Marieke ten Berge

Lieke (ik-figuur) woont in een pleeggezin. Soms raakt ze in de war: bij wie hoort ze nu echt? Prentenboek dat een beeld geeft van het leven en de gevoelens van pleegkinderen. Met kleurenillustraties en gespreksvragen. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Papa is weggegaan en mama kan niet voor Lieke zorgen: Lieke (ik-figuur) woont sinds kort in een pleeggezin. Vanuit de veranderde situatie doen zich steeds nieuwe vragen voor: welke spullen neem je mee naar een pleeggezin? In het nieuwe huis sta je nog nergens op de foto - hoe kan dat? En hoe kan het dat je niet lijkt op de anderen in het gezin? En wat doe je als de schoolfotograaf nieuwe foto's maakt - voor wie is de grote foto, voor wie moet je kiezen...? In dit bijna vierkante prentenpraatboekje (herdruk met ongewijzigde inhoud, de handelseditie is een paperback) is het de auteur die zelf pleegmoeder is gelukt om vanuit haar ervaringen de vertaalslag te maken naar een aantal concrete, voor jonge kinderen belangrijke thema's en vragen. De oordeelvrije tekst is feitelijk, informatief en gevoelig tegelijk; de getekende prenten (met aquarel ingevulde pentekeningen) zijn liefdevol en herkenbaar en nodigen uit tot 'voelen en vertellen'. Met verwijzingen om 'door te praten', een te downloaden kleurplaat en lesbrief voor groep 1-3. Uitstekende uitgave om een lastig thema met jonge kinderen bespreekbaar te maken. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033833472

Titel Je hoeft niet te kiezen : prentenpraatboek over wonen in een pleeggezin
Auteur Nieske Selles-ten Brinke
Secundaire auteur Marieke ten Berge
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ark Media, [2017]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 × 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: (c)2015 - Met literatuuropgave
ISBN 9789033833472
PPN 411861999
Rubriekscode 323.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pleegkinderen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Pleegkinderen