Geostorm
DVD

Geostorm ([2018])/ a film by Dean Devlin

Wanneer het satellietsysteem dat het weer op aarde in bedwang houdt door een storing de aarde aanvalt moet de wetenschapper die het systeem bouwde een wereldwijde geostorm voorkomen.

Recensie

De rampenfilm 'Geostorm' is het regiedebuut van Dean Devlin, die eerder als schrijver-producent werkte aan onder anderen 'Independence day' en 'Godzilla'. Na een reeks natuurrampen hebben de wereldleiders een netwerk van satellieten laten bouwen die het weer op aarde in bedwang moeten houden. Wetenschapper Jake Lawson (Gerard Butler uit 'London has fallen') heeft het systeem met de naam Dutch boy (vernoemd naar Hansje Brinkers) gebouwd, maar is ontslagen wegens eigenmachtig optreden. Wanneer het systeem door een storing de aarde aanvalt met een koudegolf en een vuurstorm, moet Lawson toch weer in actie komen om de vernietiging van de aarde te voorkomen. De release van de film werd vier keer uitgesteld en zowel in de VS als in Europa kregen de recensenten hem niet van te voren te zien. Coen van Zwol (NRC 25-10-'17) schrijft achteraf dat de film vol cliché's en houterige dialogen zit, en dat Butler niet geloofwaardig is. Een spektakelfilm voor de liefhebbers van films als 'Independence day', 'The day after tomorrow' en '2012'.

Specificaties

Engels | 5051889599814

Titel Geostorm
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Dean Devlin ; Gerard Butler ; Jim Sturgess
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Home Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Gerard Butler, Jim Sturgess, Abie Cornish, Alexandra Maria Lara. - Engels gesproken, 3 talen nagesynchroniseerd waaronder Frans, 9 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Skydance, (c)2017 - Bevat ook: The search for answers
ISBN 5051889599814
PPN 416423361
Genre science-fiction
Taal Engels