De zoon van de verhalenverteller
Boek

De zoon van de verhalenverteller (januari 2018)/ Pierre Jarawan, vertaling [uit het Duits] Lilian Caris

De zoon van een uit Libanon gevlucht gezin voelt zich in de steek gelaten als zijn vader plotseling verdwijnt en gaat, als hij wat ouder is, zijn vader in Libanon zoeken.

Aanwezigheid

Recensie

De zoon van een uit Libanon gevlucht echtpaar loopt een trauma op als de vader het gezin ogenschijnlijk zonder reden in de steek laat. Als jongvolwassene probeert hij het geheim van zijn vader in Libanon te ontraadselen. De auteur (1985) verbindt de zoektocht naar de vader met de jongste geschiedenis van Libanon, zoals de burgeroorlog, de Israëlische invasie en de cederrevolutie. Daardoor krijgt dit interessante, vlot geschreven - hier en daar wat sentimentele - familie-epos enigszins het karakter van een geschiedenisles. Hoewel de hoofdpersonen wat vlak blijven en de handeling wat uitgesponnen is, zullen veel lezers deze vertelling kunnen waarderen en benieuwd blijven naar de afloop. De auteur emigreerde op driejarige leeftijd met zijn Libanese vader en Duitse moeder naar Duitsland. Debuutroman.

Specificaties

Nederlands | 9789402700312 | 446 pagina's

Titel De zoon van de verhalenverteller
Auteur Pierre Jarawan
Secundaire auteur Lilian Caris
Type materiaal Boek
Editie Zevende druk;
Uitgave [Amsterdam] : HarperCollins, januari 2018
Overige gegevens 446 pagina's - 23 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Am Ende bleiben die Zedern. - Berlin : Berlin Verlag in der Piper Verlag GmbH, 2016
ISBN 9789402700312
PPN 411121790
Thematrefwoord Libanon
Taal Nederlands