Deugdenvriendjes doeboek
Boek

Deugdenvriendjes doeboek opvoeden met deugden voor peuters en kleuters ([2017])/ Annelies Wiersma, in samenwerking met Anja Bol en Marianne Offereins ; illustraties: Anja Bol

Handvatten om de goede eigenschappen van een kind te stimuleren. Bevat rond deugden als geduld, eerlijkheid en creativiteit activiteiten, voorleesverhaaltjes, tips, ervaringen, achtergrondinformatie enz. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het belang van een goede relatie tussen ouder en kind in de baby-, peuter- en kleutertijd, gericht op een positieve en stimulerende wijze van opvoeden werkt gunstig uit op de ontwikkeling van een kind. Ondanks diverse programma's om de vroege ouder-kindrelaties te onderzoeken, ontbrak een aanpak die eenvoudig in de dagelijkse praktijk toe te passen is, en die de positieve eigenschappen, die peuters en kleuters al in zich hebben, versterkt. Deze zogenaamde deugden: geduld, behulpzaamheid, dankbaarheid, vastberadenheid, eerlijkheid, zorgzaamheid, ordelijkheid, rekening houden met, moed en creativiteit, staan in deze aanpak centraal. Deze deugden vormen praktische handvatten voor ouders, medewerkers in de Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) om kinderen te helpen bij hun karaktervorming. Dit eenvoudig vormgegeven boek (A4-formaat) bevat alle achtergrondinformatie, een velletje* met 52 deugdenkaartjes, liedjes en spelletjes, voorbeelden, adviezen, tips, ervaringen van ouders en VVE-ers om de aanpak van dit doeboek op praktische en positieve wijze binnen de ouder-kindrelatie inhoud en vorm te geven. Dit boek bestrijkt een belangrijk onderdeel in de Voor- en Vroegschoolse Educatie, namelijk kindontwikkeling en socialiteit. Voor opvoeders van kinderen van ca. 2 t/m 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492094117 | 104 pagina's

Titel Deugdenvriendjes doeboek : opvoeden met deugden voor peuters en kleuters
Auteur Annelies Wiersma
Secundaire auteur Anja Bol ; Marianne Offereins
Type materiaal Boek
Uitgave [Groningen] : Uitgeverij ACT on Virtues, [2017]
Overige gegevens 104 pagina's - zwart-wit illustraties - 30 cm
ISBN 9789492094117
PPN 411965689
Rubriekscode 432.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Peuters; Morele vorming ; Kleuters; Morele vorming
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Morele vorming