Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Mijn reuze zoekboek
Boek

Mijn reuze zoekboek dieren ([2017])/ Benjamin Bécue, Julie Mercier, Prisca le Tandé, Paku

Kan jij het nijlpaard op de scooter vinden op de savanne? En de gier in de woestijn en de circusdirecteur in de stad? Groot kartonnen, vrijwel tekstloos zoekplatenboek met paginagrote, zeer gedetailleerde kleurenillustraties. Met veel zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen, flink uit de kluiten gewassen zoekboek voor kinderen die op de negen overvolle platen (soms minuscule) dieren, voorwerpen en personen moeten terugvinden. De tekeningen hebben elk een eigen thema: de savanne, het platteland, de woestijn, het gebergte, de stad, de jungle, het pakijs (?), de oceaan en fabeldieren. Er is ongelooflijk veel te zien op de platen, waarin veel humor en fantasie is gebruikt, waardoor ze uitnodigen om zelf verhalen bij te verzinnen. De enige tekst is steeds dezelfde zoekopdracht bij de tientallen figuren die onder aan de bladzijden in een witte balk zijn geplaatst. Ook zijn er steeds tien 'bonus-personages' die gezocht kunnen worden. Er hebben vier illustratoren aan meegewerkt maar de tekeningen lijken veel op elkaar wat stijl betreft. Alle platen zijn kleurrijk en fris, soms erg felgekleurd. Dit is een boek waar kinderen lang mee vooruit kunnen, ook samen, omdat er zo veel te zien is - als je veel geduld hebt en goede ogen. Het zal drukke ongeduldige kinderen minder snel uitnodigen tot zoeken; die worden er misschien nog onrustiger van. Eerder verschenen diverse zoekboeken in dezelfde uitvoering, o.a. 'Mijn reuze zoekboek in de stad'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461317360

Titel Mijn reuze zoekboek : dieren
Uniforme titel Mijn reuze zoekboek dieren
Auteur Benjamin Bécue
Secundaire auteur Julie Mercier ; Prisca Le Tandé ; Paku"
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, [2017]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 41 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Cherche et trouve géant : animaux du monde. - Paris : Editions AUZOU, (c)2017
ISBN 9789461317360
PPN 413646033
Thematrefwoord Natuur ; Zoekboeken
Taal Nederlands