Een weekend alleen [Makkelijk lezen]
Boek

Een weekend alleen [Makkelijk lezen] ([2017])/ Mirjam Eppinga, redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren ; beeld: Shutterstock

De moeder van Roos is een weekend weg. Roos (15) nodigt haar vriendinnen Karin en Ellen uit. Ze nemen twee jongens mee. Roos is hier niet blij mee. Maar wat moet ze doen? Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Roos is 15, haar broer Mitch is 18. Hun moeder gaat een weekend weg met haar nieuwe vriend. Roos nodigt haar vriendinnen Karin en Ellen uit. Maar onverwacht komen er ook twee jongens mee. Roos is hier niet blij mee, maar wat moet ze doen? Op elke pagina staan tussen de vier en zeven regels tekst. De pagina ernaast bevat een kleurenillustratie of ander beeldelement (graphics) zoals een whatsapp-bericht met nogmaals dezelfde tekst. Eigentijdse vormgeving. Leesniveau A1/A2. Dit boek maakt deel uit van de serie 'Flitsen'*, spannende boeken voor jongeren die de Nederlandse taal (nog) niet zo makkelijk vinden of lezen niet zo leuk vinden. Er zijn negen andere delen, met titels als 'Vlinder', 'In het donker', 'De laatste rit' en 'Hartendief'*. Prima boekje voor jongeren die veel moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086962945 | 55 pagina's

Titel Een weekend alleen [Makkelijk lezen]
Auteur Mirjam Eppinga
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam ; /Shutterstock
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, [2017]
Overige gegevens 55 pagina's - illustraties - 21 cm
ISBN 9789086962945
PPN 413680339
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Vriendschap
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Flitsen
Boek

Flitsen (2013-...)

vol.
Uitgeleend