Kunst knutselen
Boek

Kunst knutselen 50 vrolijke kunstprojecten om zelf te maken (2017)/ Susie Brooks, vertaling [uit het Engels]: Marloes Hoogendoorn

Knutsel een ijsjesslinger, geldbomen of fleurig vuurwerk. Uitleg, stap voor stap en met tekeningen, van allerlei knutsels met eenvoudige materialen. Met kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit praktische boek bevat tal van knutselideeën op het platte vlak. Na een korte inleiding en tips waarin staat dat het handig is om zoveel mogelijk restmaterialen te bewaren, kunnen kinderen aan de slag. In het boek staan vijftig vrolijke kunstprojecten om zelf te maken. Per dubbele pagina staat één creatief idee. Op speelse wijze zijn de tekst en de bijbehorende kleurrijke illustraties over de pagina's verdeeld. Daarbij wordt duidelijk aangegeven in welke volgorde de handelingen uitgevoerd moeten worden. In kleurrijke kaders staan extra tips om het idee zo origineel mogelijk uit te voeren. Er wordt veel gebruikgemaakt van de stempeltechniek. De verschillende materialen die daarbij in de verf worden gedoopt zijn uiteenlopend. Dat zijn bijvoorbeeld vorken, sleutels, handen, voeten, groenten, duimen en ballonnen. Maar ook van restmateriaal zoals krantenpapier of mooi gekleurd papier worden dieren of piraten gemaakt. Achterin staan de sjablonen. Dit boek won in Engeland de 'English Association Picture Book Award'. De auteur maakte eerder 'Selfie : het veranderende gezicht van zelfportretten'*.De inspirerende knutselideeën zijn uit te voeren, soms met hulp van een volwassene met kinderen vanaf ca. 5 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047709527 | 111 pagina's

Titel Kunst knutselen : 50 vrolijke kunstprojecten om zelf te maken
Auteur Susie Brooks
Secundaire auteur Marloes Hoogendoorn
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2017
Overige gegevens 111 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Paper, print, stamp. - London : Wayland, (c)2017
ISBN 9789047709527
PPN 412609339
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid