Het verhaal van Pasen
Boek

Het verhaal van Pasen ([2018])/ Bethan James en Paula Doherty, vertaler [uit het Engels] Marijn Wenderich

In de week voor Pasen rijdt Jezus op een ezel Jeruzalem binnen. De mensen vieren feest want ze denken dat hij de nieuwe koning is. Klein prentenboekje met illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Jezus rijdt op een ezel naar Jeruzalem, zijn vrienden zijn ook bij hem. Iedereen is blij, de mensen houden veel van Jezus. Hij maakt zieke mensen beter. 'Hoera voor Jezus, onze koning,' roepen ze. Ze zwaaien van blijdschap met palmtakken naar hem. Maar niet iedereen is zo blij met de komst van Jezus. Het bekende verhaal over Pasen wordt in ruim twintig bladzijden verteld, in een klein prentenboekje. Het verhaal begint met Palmpasen waarin Jezus de stad wordt binnengehaald op een ezel met palmtakken en eindigt met Zijn opstanding. Het verhaal is prettig van toon en de tekst is in voor jonge kinderen in begrijpelijke zinnen gezet. Er is een vrij klein en speels lettertype gebruikt. De begrippen en namen zullen met name bekend zijn in een (protestants-)christelijk milieu. De (computer)illustraties over dubbele bladzijden zijn sfeervol en kleurrijk met warme kleuren. De figuren hebben een eenvoudige gezichtsuitdrukking. Ze zullen jonge kinderen aanspreken. Om voor te lezen met wat uitleg, voor kinderen met een (protestants-)christelijke achtergrond. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085433620 | 24 pagina's

Titel Het verhaal van Pasen
Auteur Bethan James
Secundaire auteur Paula Doherty ; Marijn Wenderich
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, [2018]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 16 cm
Annotatie Tekst: Bethan James, illustraties: Paula Doherty - Vertaling van: My first Easter. - Anno Domini Publishing, (c)2018
ISBN 9789085433620
PPN 41362661X
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paasverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Paasverhalen