Het geweldige grote vriendjesboek
Boek

Het geweldige grote vriendjesboek ([2018])/ Mary Hoffman en Ros Asquith

Is het leuk om vrienden te hebben die anders zijn? Is het erg als je ruzie hebt met je vriend(in)? Ga op zoek naar de antwoorden op zulke vragen. Prentenboek met veel, ook grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is een vriend, hoe maak je vrienden, deel je dingen (of juist niet!), anders zijn, dierenvrienden, knuffelvrienden, ruzie maken, vriendschap verbreken en vrienden voor altijd. Al deze en ook andere onderwerpen over vriendschap komen aan bod in dit grote informatieve prentenboek. Twee naast elkaar liggende pagina's geven in woord en beeld informatie over een subthema of antwoord op een specifieke vraag. Cerntraal staan de vele herkenbare, soms grappige met waterverf ingekleurde penillustraties, die verdeeld zijn over de bladzijden. Daarbij staan korte informatieve teksten in grote, wat onregelmatige letters. Dit levert een speelse lay-out op die uitnodigt tot kijken, speuren, ervaren, weten en voelen. Om voor te lezen, samen te lezen of te gebruiken als startpunt voor gesprek (individueel of in een groep), zowel thuis als bij de kinderopvang, peuterspeelzaal en onderbouw basisschool. In hetzelfde format verscheen o.a. 'Het grote groeiboek' (2016) en 'Het grote groene boek' (2015)*. Rijke uitgave die taal en betekenis geeft aan een vrij abstract thema - aanrader voor ieder kind dat opgroeit in een interactieve wereld vol (ongeschreven) sociale wetten en weetjes. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021678320 | 34 pagina's

Titel Het geweldige grote vriendjesboek
Auteur Mary Hoffman
Secundaire auteur Ros Asquith
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, [2018]
Overige gegevens 34 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst: Mary Hoffman ; illustraties: Ros Asquith - Vertaald uit het Engels - Vertaling van: The great big book of friends. - London : Frances Lincoln Children's Book, (c)2018
ISBN 9789021678320
PPN 413353060
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Vriendschap