De straf die ze verdient
Boek

De straf die ze verdient ([2018])/ Elizabeth George, vertaling [uit het Engels] Fanneke Cnossen

Inspecteur Lynley en sergeant Havers onderzoeken de zelfmoord van een wegens vermeend kindermisbruik opgepakte, alom gerespecteerde deken in het middeleeuwse stadje Ludlow.

Aanwezigheid

Recensie

In dit twintigste* deel van de serie Lynley en Havers wordt in het stadje Ludlow de alom gerespecteerde plaatselijke deken opgepakt wegens vermeend kindermisbruik. Kort na zijn arrestatie pleegt hij zelfmoord. Of was het moord? De invloedrijke vader van het slachtoffer eist een onderzoek. Sergeant Barbara Havers en haar bazin Isabelle Ardery gaan naar Ludlow om de zaak te onderzoeken. Ardery worstelt met een drankprobleem en is verwikkeld in een juridische strijd met haar ex om haar twee zonen en houdt de zaak gauw voor gezien. Havers vertrouwt de zaak niet. Gelukkig doet inspecteur Lynley dat ook niet en samen met hem vertrekt Havers voor een tweede keer naar Ludlow voor een diepgaander onderzoek. Al gauw blijken veel bewoners van Ludlow zo hun geheimen te hebben. Goed uitgewerkte psychologische misdaadroman met een mooie plot, degelijk speurwerk, goed uitgewerkte personages, plausibele verdachten, een Engelser dan Engelse sfeertekening en als toeristische achtergrond het middeleeuwse stadje Ludlow. Wat te breed uitgesponnen en dat doet jammer genoeg afbreuk aan de spanning.

Specificaties

Nederlands | 9789400508514 | 730 pagina's

Titel De straf die ze verdient
Auteur Elizabeth George
Secundaire auteur Fanneke Cnossen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 730 pagina's - 23 cm
Annotatie Een inspecteur Lynley-mysterie - Vertaling van: The punishment she deserves. - London : Hodder & Stoughton, 2018
ISBN 9789400508514
PPN 41335427X
Genre detectiveroman
Taal Nederlands