Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De meesterspion
Boek

De meesterspion ([2018])/ Camilla Grebe & Paul Leander-Engström, vertaald uit het Zweeds door Marika Otte

Als de CEO van een groot Zweeds energiebedrijf met polonium vergiftigd wordt, wijzen alle sporen in de richting van Rusland, maar het blijft lang onduidelijk wie er precies achter deze aanslag zit.

Aanwezigheid

Recensie

Het derde* deel van de Moskou Noir trilogie. Tom Blixen heeft nu een goede baan bij energiereus Swekraft in Zweden. Met zijn baas en vriend Knut werkt hij aan een project om een aftakking naar Zweden te krijgen van de Russische gaspijpleiding Nordstream. Maar plotseling wordt Knut dodelijk ziek en blijkt vergiftigd met polonium. Het spul moet uit Rusland gekomen zijn, maar het is onduidelijk of de Russische regering hierachter zit en achter het infecteren van een Zweedse kerncentrale met een kwaadaardig virus. Het is een knap opgezet verhaal: vier verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar uitkomen en waarin duidelijk wordt hoe ver de lange arm van een autocratisch regime kan reiken en hoe zo'n regime jarenlang slapende agenten in zijn greep kan houden. Verraad op het politieke, wetenschappelijke en ook op het persoonlijke vlak, zoals Tom Blixen ervaart. Een boeiende en overtuigende afsluiting van deze trilogie met de vasthoudende geheim agent Sonny Hellkvist als meest interessante figuur.

Specificaties

Nederlands | 9789041423924 | 365 pagina's

Titel De meesterspion
Auteur Camilla Grebe
Secundaire auteur Marika Otte ; Paul Leander-Engström
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo|Anthos, [2018]
Overige gegevens 365 pagina's - 22 cm
Annotatie Auteursnamen op omslag: Grebe & Leander - Vertaling van: Den sovande spionen. - Stockholm : Massolit Förlag, (c)2016. - (Moskva Noir ; 3)
ISBN 9789041423924
PPN 417550774
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Moskou noir
Boek

Moskou noir (2013-2018)

vol. 3
Uitgeleend
Camilla Grebe