Het gefluister van de bladeren
Boek

Het gefluister van de bladeren het lot lijkt hen steeds weer uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren? ([2018])/ Sarah McCoy, vertaling [uit het Engels]: Titia Ram

Een jonge schrijfster probeert omstreeks 1900 haar werk gepubliceerd te krijgen en vindt de liefde van haar leven.

Aanwezigheid

Recensie

De Amerikaanse auteur (1980) verblijdt (na het succesvolle 'De Bakkersdochter'*) met deze ook in het Frans vertaalde roman, hoewel het niet het eerste verhaal is waarin over het leven van een (fictieve) schrijfster wordt geschreven. Deze keer speelt dat verhaal zich af in Kentucky, New York, Europa en Japan. Ondanks de niet aflatende dreiging van het cliché weet de auteur te boeien met levendige taal en verrassende ontwikkelingen, die uiteindelijk de premisse van het verhaal moeten inlossen: vallen de schrijfster en de journalist voor elkaar en krijgt ze haar manuscript uitgegeven? Plaatsing van het verhaal eind 19e en begin 20e eeuw maakt dat de platgetreden paden toch interessant worden om te betreden, niet in het minst door de geloofwaardigheid van personages, tijdperk en plaatsen. Hallie Erminie is als hoofdpersoon in staat om de lezer snel aan haar zijde te krijgen en de auteur is in staat om haar te laten worstelen met haar ambitie en de liefde. Geen hoogdravende literatuur maar een vaardig geschreven en lezenswaardige liefdes- en ontwikkelingsroman.

Specificaties

Nederlands | 9789022582756 | 350 pagina's

Titel Het gefluister van de bladeren : het lot lijkt hen steeds weer uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?
Auteur Sarah McCoy
Secundaire auteur Titia Ram
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2018]
Overige gegevens 350 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Pride and providence. - New York : Crown, (c)2017
ISBN 9789022582756
PPN 41335542X
Genre historische roman - psychologische roman
Thematrefwoord Schrijfsters ; Emancipatie
Taal Nederlands